5 Ağustos 2012 Pazar

Mantarlı tavuk sarma & Patatesli közlenmiş biber sarması


Uzun bir aradan sonra yeni bir tarifle karşınızdayım sevgili dostlarım... Aşçılar için eski, benim için yeni tarifleri ardarda yazıyorum sevgili yemekseverler,

Mantarlı tavuk sarma*

Malzemeler:

-6 adet tavuk göğsü (fileto)( daha yağlı malzeme olsun isterseniz kemiklerinden ayrılmış tavuk pirzola,
- yarım kilo mantar,
- küçük bir kase konserve bezelye,
-kaşar peyniri
-ayçiçek yağı, kekik, karabiber, pulbiber, tuz.
-kürdan,

Mantarları küp küp doğrayıp soteleyin. Mantarların içine bezelyeleri ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştırın. Bir kasenin içinde yağı ve baharatları harmanlayın. Yumurta fırçasıyla gögüslerin üzerine bu sosu sürün. Üzerine mantarlı harcı uzunlamasına yerleştirip tavuğu sarma yapın, rendelenmiş kaşar eklemeyi unutmayın.Son olarak kürdanla tutturup tepsiye yerleştirin. Bütün tavukları aynı işlemden geçirdikten sonra üzerlerini sostan sürün. Yarım saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra 220 derece fırında pişirin. Fırını kapatmanıza yakın tavukların üzerine rendelenmiş kaşarları ekleyin.


Patatesli közlenmiş biber sarması:

Malzemeler:
-Kırmızı biber,
- taze soğan,
-patates,
-maydonoz,
-sıvı yağ
-İstediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Patatesleri haşlayıp ezin. İçine doğradığınız soğanları, maydonozları, baharatları ve yağı ekleyip karıştırın. Koyu bir kıvam olması için karışımı kısa bir süre yoğurun. Közlediğiniz biberleri temizleyip, açın. İçine karışımdan koyup sarın.
Taze soğanları saplarını kaynar suda birkaç dk bekletin. Biraz yumuşayınca kıvama gelmiş demektir. Sarmayı soğan saplarıyla bağlayıp servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun...



Fotoğraflar: Gülşah Dündar Telimen

1 yorum: