11 Ağustos 2012 Cumartesi

Kakuleli limonata



Hindistan mutfağında yoğun olarak kullanılan kakule zencefilgiller ailesinden geliyor. Osmanlı mutfağında da yer almış olan kakule bitki çaylarına ve yemeklere aroma katmak için kullanılıyor.
Kakule aynı zamanda hoş kokusuyla iştah açıcı, midevî ve gaz söktürücü etkilere sahiptir. Zeynep arkadaşım yeşil çayla birlikte içmemi tavsiye etmişti. Pek damak tadıma hitap etmediği için birkaç denemeden sonra bırakmıştım. İftar sonrasında yaptığımız Sultanahmet turunda şerbetler arasında "kakuleli limon şerbeti"ni görünce hemen denedim vee evde de denemeye karar verdim. Buyrun sizde deneyin...

Bu arada kakuleyle beni tanıştıran Zeynep Yılmaz'a sevgiler... :)


Malzemeler:
-2 adet limon,
-3 yemek kaşığı toz şeker,
-2 limonata bardağı su,
-3-4 tane kakule

bir limonun kabuğunu rendeleyin. Limonları sıkıp içine şekeri, kakuleleri ve suyu ekleyip karıştırın. yaklaşık bir saat buzdolabında bekletin. Süzdükten sonra servis edin. Afiyet olsun.