15 Aralık 2012 Cumartesi

Saray sarma



Malzemeler:

Muhallebi için;
-4 su bardağı süt,
-1 su bardağı un,
-1 su bardağı şeker,
-50 gr. margarin,
-1 pkt vanilya.

Üzeri için;
-1 poşet kremşanti,
-1 çay bardağı süt

Süslemesi için;
-Kivi ya da vişne

Araları için  2 adet muz; kremanın altı için hindistan cevizi..

Unu, şekeri ve sütü bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ve margarini ekleyip karıştırın. Daha sonra mikserle çırpın. Hindistan cevizini tepsiye iyice serpin üzerine muhallebiyi döküp yayın. 30 dk buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıktıktan sonra kremşanti sürün. Tekrar buzdolabına kaldırın, 20 dk bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra dilimleyin. Aralarına jülyen doğranmış muz koyup sarın. Kivi ya da vişneyle süsleyin.


Sevgiler...

Fotoğraf: Gülşah Dündar Telimen






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder