20 Ağustos 2012 Pazartesi

Bayrama özel: Sütlü, fındıklı çikolata

Fındık toplayan gelin, Fındık dalda kalmasın, Gel biraz konuşalım, Aklım sende kalmasın.
Ramazan davulcuları bu ramazanda da manilerle davul çalmadı. Bende buna inat tariflerimi manilerle sunuyorum... Evet efendim, bu cici çikolatalarımızı yapmak için önce benmari usulü çikolatamızı eritiyoruz. Tepsinin üzerine yağlı kağıdımızı seriyoruz. Daha sonra tatlı kaşığı çikolatamızı yardımıyla kağıdımızın üzerine yavaşça döküyoruz, üzerine fındıklarımızı serbest şekilde yerleştiriyoruz. İsterseniz fındıklı, incirli, üzümlü de yapabilirsiniz. Buzdolabında bir gece bekletiniz.
 Malzemeler: -200 gr. sütlü kuvertür çikolata - bir avuç fındık, -birkaç adet doğranmış kuru incir. -Yağlı kağıt
 Afiyet olsun...
 Fotoğraflar: Gülşah Dündar Telimen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder