22 Eylül 2012 Cumartesi

Fındıklı ve kakaolu biscotti


Malzemeler:
-2 su bardağı un
-Yarım su bardağı kakao
-İki çay kaşığı kabartma tozu
-Bir çimdik tuz,
-Yarım su bardağı toz şeker,
-2-3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında),
-3 yumurta,
-1 su bardağı fındık,
-80 gr bitter çikolata,



Şeker hariç kuru malzemeleri eleyin ve karıştırın. Tereyağını,şekeri ve 2 yumurtayı karıştırın olmazsa elinizle yoğurun. Daha sonra kuru malzemelerin içine katıp yoğurun. Kıvamı yapış yapış olacak, bu sebeple elinizi unlayıp hamuru ikiye ayırın. Hamuru ekmek gibi rulo yapıp uzunlamasına yağlı kağıt serili olan tepsiye koyun. Hamur pişerken yayılacağı için iki hamur arasında boşluk olsun. Hamurun üzerine elinizle bastırıp yassılaştırın. Hamurların üzerine yumurta akı sürün, üzerine de şeker serpiştirin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp 25 dk pişirin. Fırından çıkarıp yaklaşık yarım saat dışarıda soğumasını bekleyin.  Tırtıklı bir bıçakla ince ince dilimleyin. Tel ızgaraya dilimleri tane tane dizip 150 derecede 30 dk daha pişirin.

Afiyet olsun.


Sevgiler...

Fotoğraf: Gülşah Dündar Telimen



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder