13 Temmuz 2012 Cuma

Sadelikten yana dondurma

Malzemeler: -1 litre süt, -1 çorba kaşığı salep (aktarlarda bulabilirsiniz), -1+1/2 su bardağı esmer şeker Sütü kaynattıktan sonra salepi ve şekeri ekleyin. Orta ateşte kaynatın. Karışımı blenderdan geçirip, soğumaya bırakın. 3-4 saat sonunda oda sıcaklığına kavuşacaktır. kapaklı bir kaseye dondurmanızı aktarın ve dondurucuya alın. Her saat başı dondurmanızı karıştırın. Dondurmanız karıştırılamayacak hale gelince dinlenmeye bırakın. Not:Dondurucuda bir gece kalmasını tavsiye ederim. Servisten 5 dk önce dondurucudan çıkarmanız size kolaylık sağlayacaktır. Dondurmanızı en fazla bir hafta içinde tüketiniz. Fotoğraf: Gülşah Dündar Telimen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder