31 Ocak 2012 Salı

Karlı kış günleri için ideal: Çikolatalı sufle




* 4 kişilik

Malzemeler :

30 gr tereyağ
120 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
4 adet yumurta sarısı
4 adet yumurta beyazı
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı sıcak su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Biraz zahmetli olan suflenin tarifi:D
1. aşama:
Tereyağını ve çikolataları benmari usulü eritin.
2. aşama:
Yumurta aklarını katılaşana kadar çırpıp içine bir tutam tuz, pudra şekerini ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
3. aşama:
Bir yemek kaşığı sıcak suyla 3 yemek kaşığı şekeri karıştın şeker eriyinceye kadar ocakta tutun.
4. aşama:
Yumurta sarılarını vanilya ekleyerek çırpın, erimiş şekeri ilave edip çırpmaya devam edin. Daha sonra erimiş çikolata-tereyağ karışımını ekleyin.
5. aşama:
Yaptığımız karışımın içine yumurta akı karışımını yavaş yavaş ekleyin, nazikçe ve tek renk olana kadar karıştırın.
6.aşama:
Sufle kaplarını yağlayıp üzerine toz şeker serpin. Karışımı bir parmak boşluk kalacak şekilde kaplara dökün. Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Sufle kaplarınız küçükse 11 dakika, biraz daha büyükse 13 dakika pişirin.
7. aşama:
Sufleler fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip sıcak olarak servis yapın.
8. aşama:
Afiyetle yeyin.

Sevgiler...

Fotoğraflar: Gülşah Dündar Telimen

1 yorum: