Etiketler
- aksesuar (2)
- çekiliş (1)
- çikolata (7)
- dekorasyon (13)
- içecek (2)
- keçe (3)
- Kurabiyeler (8)
- Kurstan kareler (9)
- macaron pink (1)
- pasta tarifleri (10)
- polyvore (1)
- reçel (2)
- sanat (1)
- sütlü tatlılar (2)
- tasarımlarım (6)
- yemek (1)
- Yemek tarifleri (9)
13 Temmuz 2012 Cuma
Sadelikten yana dondurma
Malzemeler:
-1 litre süt,
-1 çorba kaşığı salep (aktarlarda bulabilirsiniz),
-1+1/2 su bardağı esmer şeker
Sütü kaynattıktan sonra salepi ve şekeri ekleyin. Orta ateşte kaynatın. Karışımı blenderdan geçirip, soğumaya bırakın. 3-4 saat sonunda oda sıcaklığına kavuşacaktır. kapaklı bir kaseye dondurmanızı aktarın ve dondurucuya alın. Her saat başı dondurmanızı karıştırın. Dondurmanız karıştırılamayacak hale gelince dinlenmeye bırakın.
Not:Dondurucuda bir gece kalmasını tavsiye ederim. Servisten 5 dk önce dondurucudan çıkarmanız size kolaylık sağlayacaktır. Dondurmanızı en fazla bir hafta içinde tüketiniz.
Fotoğraf: Gülşah Dündar Telimen
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder