Etiketler
- aksesuar (2)
- çekiliş (1)
- çikolata (7)
- dekorasyon (13)
- içecek (2)
- keçe (3)
- Kurabiyeler (8)
- Kurstan kareler (9)
- macaron pink (1)
- pasta tarifleri (10)
- polyvore (1)
- reçel (2)
- sanat (1)
- sütlü tatlılar (2)
- tasarımlarım (6)
- yemek (1)
- Yemek tarifleri (9)
31 Ocak 2012 Salı
Karaorman pastası
Sünger pandispanya için malzemeler:
-4 adet yumurta,
-4 fincan şeker,
-3 fincan un,
-1 fincan nişasta,
-3 kaşık kakao,
-2 yemek kaşığı sıvı yağ,
-3 yemek kaşığı su,
-Bir paket kabartma tozu,
-Bir paket vanilya,
Süsleme için malzemeler:
-Vişne ya da çilek reçeli,
-Çilekli ya da karaorman meyve aromalı kremşanti,
-Böğürtlen sos (Hazır)
Tarif:
1. aşama:
Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırpın. Daha sonra şekerin yarısını da yumurtalara ekleyip karıştırın. Diğer malzemeleri ayrı bir kapta mikser yardımıyla çırpın. Burada önemli olan mikseri sağ yöne ve alttan üste doğru havalandırarak kullanmanız. Şeker ve yumurta akını da ilave ettikten sonra biraz daha karıştırın. 180 derece fırında 30-35 dk pişirin.
2. aşama:
Pandispanyayı ikiye bölüp sütle ıslatın ve keklerin arasına reçel sürün.
3. aşama:
Pasta süslemesi için kremşantiyi talimatlarına uygun olarak hazırlayın ve 10 dk. buzdolabında bırakın.
Bir spatula yardımıyla kremşantiyi sürün. Hazır böğürtlen sosunu kremşantinin üzerine dökerek işlemi tamamlayın.
Afiyet olsun...
Fotoğraf: Gülşah Dündar Telimen
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok lezzetli bir pasta
YanıtlaSil